Publicat in data de: Tuesday, 30 March, 2021, 22:27

Buletin de București: Știri și conturi false, rețeta de succes a chemării la proteste pe grupurile de Facebook asociate AUR

Share This
Tags

ctivitatea pe grupurile susținătorilor AUR a crescut considerabil de când au început protestele împotriva noilor restricții. Printre postările pe Facebook, există mai multe știri false care îndeamnă la protest, conturi care folosesc poze de pe internet și care publică articole care dezinformează, dar și poze care prezintă informația într-un mod trunchiat, arată o analiză realizată de Buletin de București.

 

Barna: Protestatarii sunt huligani, extremiști. Simion (AUR): Protestele nu trebuie și nu vor înceta

 

 

Conform Crowdtangle, în ultimele 24 de ore, videourile publicate de paginile George Simion, Luis Lazarus-Zeus Tv, Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial și Romania TV au fost cele mai distribuite din România. De exemplu, unul dintre video-urile postate de George Simion pe 29 martie a fost vizionat de peste 1.2 milioane de ori și distribuit de 44 mii de persoane.

 

Grupurile de pe Facebook sunt un alt spațiu unde se discută intens despre protestele antirestricții. Acolo, însă, nu mai e atât de clar de unde vine informația și cine e în spatele ei. Buletin de București a analizat activitatea din ultimele trei zile de pe 5 grupuri AUR și a descoperit că fiecare dintre ele conține fake news, postări care prezintă informații într-un mod trunchiat sau conturi false care contribuie la dezinformare.

„Deces suspect! A început să vomite cu sânge. Ministru Bode Minte?” Așa sună titlul celui mai recent articol publicat de Diana Nasui, un cont fals de Facebook care folosește ca imagine de profil o fotografie a actriței Emily Rudd.

Citește analiza completă pe Buletin de București

 

 

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents