Publicat in data de: Friday, 15 January, 2021, 22:27

Cine sunt persoanele care NU se pot vaccina anti-covid. Mii de români sunt în această situație

Share This
Tags

Aproape 6.000.000 de români se pot vaccina în etapa a doua. Până în acest moment, 67% dintre românii care au făcut parte din etapa I de vaccinare anti-COVID s-au vaccinat. Până la finalul lunii, urmează să se vaccineze Încă 17%. Este vorba tot de cei care fac parte din etapa I și trebuie să facă o nouă doză. Andreea Cigolea a explicat, vineri, la Antena 3, ce face vaccinul anti-COVID pentru organismul nostru. “Ne mai îmbolnăvim de COVID dacă ne vaccinăm? Răspunsul este așa: ne putem infectat cu SARS-COV-2, dar nu mai facem boala COVID. Adică, este posibil să ne infectăm, dar nu vom mai avea simptome sau chiar vom descoperi cine știe din ce surpriză că suntem infectați, pentru că nu vom simți, nu vom face o boală media sau chiar gravă”, a spus Andreea Cigolea.

Care sunt persoanele care nu se pot vaccina anti-COVID-19

“Este vorba despre gravide, despre femeile care alăptează, copiii care au sub 16 ani și persoanele care au alergii severe, dar la componentele din vaccin, nu alergii severe în general. Bolnavii cronici care au un tratament cu anticoagulant oral au nevoie de o altfel de vaccinare. Au nevoie de o seringă diferită și un ac diferit, pentru că ar putea crea reacții locale atunci când se vaccinează. Ar mai fi de menționat și faptul că ei au nevoie să facă o altfel de analiză înainte de a merge la vaccinare, pentru că nu toți se pot vaccina anti-COVID dacă urmează un tratament cu anti-coagulant oral”, a spua aceasta.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents