Publicat in data de: Wednesday, 27 June, 2012, 13:50

Hillary Swank, incognito la București, pentru a deveni vocea animalelor fără stăpân

Share This
Tags

„De vreme ce animalele nu au o voce proprie, au nevoie de o voce ca a mea care să vorbească pentru ele” – a explicat Hillary Swank activitatea sa, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

“În primul rând, oamenii ar trebui să înceapă să-i înțeleagă pe câini. Sigur că unii sunt agresivi, mai ales cei care nu au interacționat cu oamenii. Unii sunt ei înșiși speriați, alții poate au fost tratați rău, iar asta e o lecție care se uită greu. Dar acest lucru se întâmplă cu oricine, până la urmă și un copil tratat incorect o să-și piardă, la rândul său, încrederea în oameni. Cred că ideea de a le oferi animalelor fără stăpân un loc curat și sigur este un bun început. Apoi este necesară educarea lor. Trebuie să știți că un câine foarte agresiv poate deveni un mielușel dacă este educat corect. Nu știu care vor fi următoarele proiecte ale fundației în România, dar sper să rămân implicată internațional în aceste programe, să pot transmite mesajele acestea: „nu ucideți!” și „fii om cu animalele!”.” – a declarat Swank.

“L-am întâlnit pe câinele Karoo pe vremea în care filmam în orașul Karoo din Africa de Sud. A venit la mine și mi-a atras atenția, voiam să știu doar dacă este în regulă. Avea doar opt săptămâni, era un cățeluș, avea paraziți, atât de mulți purici că s-au mirat și veterinarii, șapte căpușe într-o ureche și șase în cealaltă – avea mare nevoie de ajutor. M-am asigurat că o vede un veterinar. Dar mi-a intrat în suflet și este foarte ușor să se întâmple asta, pentru că animalele iubesc necondiționat, sunt întotdeauna acolo pentru tine, nu te judecă niciodată. Părinții mei mă iubesc și totuși mă judecă. Câinii nu mă judecă niciodată. Ei vor doar să fie cu mine, să ne jucăm, să fim împreună. Dragostea pentru animale nu exclude dragostea pentru oameni, ci mai degrabă este din aceeași categorie. Tocmai de aceea ajut și copiii, prin organizațiile mele sau prin cele cu care colaborez. Cele două cauze nu se exclud, ba mai mult, ele merg întotdeauna împreună, mână în mână.” – a mai spus actrița, pentru reporterii de la Adevărul.

Despre Autor

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>