Publicat in data de: Wednesday, 16 September, 2020, 22:27

IOHANNIS: „Ar fi total aiurea să se reia moțiunea de cenzură. Deja s-a făcut de râs”

Share This
Tags

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca o reluare a motiunii de cenzura ar fi „total aiurea”. „O astfel de decizie nu este de natura sa aduca o stabilitate necesara in comportamentul politicienilor nostri. O motiune este de o inutilitate clasica intre timp, s-a facut de ras PSD-ul, nu a reusit nici macar sa adune cvorumul, mi s-ar parea total aiurea sa revina cu rediscutarea acelei motiuni sau cu inca o motiune. Daca totusi vor, cu siguranta au instrumentele”, a declarat Iohannis.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat marti la DC News ca PSD nu va continua cu motiunea de cenzura cat timp UDMR , PMP si USR vor continua sa sustina actualul guvern. „Daca formatiunile care sustin acest guvern nu se hotarasc, nu are rost sa o introducem pentru ca ea nu va trece. Decat va fi un circ mediatic. PSD-ul suntem acum o minoritate in Parlament”, a declarat Ciolacu la DC News. Premierul Ludovic Orban a declarat ca decizia Curtii Constitutionale, conform careia nu exista conflict juridic intre Guvern si Parlament in privinta motiunii de cenzura, nu este una „nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie ca ei au considerat ca nu e conflict ca sa nu se pronunte pe fond”. „Noua nu ne e frica, daca PSD-ul vrea sa continue procedura, s-o continue, ii asteptam. Pana una-alta, le readuc aminte ca nici macar n-au fost in stare sa asigure cvorumul”, a afirmat Orban. Orban a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca membrii Curtii Constitutionale nu au respins seiszarea Guvernului, ci au considerat ca nu e conflict juridic, pentru a nu se pronunta pe fond.

  „Hai sa nu ne facem ca nu intelegem despre ce e vorba”, a declarat el. Intrebat daca in opinia PNL se poate reluat votul pe motiune, Orban a spus: „Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci, din punctul nostru de vedere este neconstitutional sa depui motiune de cenzura in vacanta parlamentara. Ca sa nu mai spun, intr-o sesiune extraordinara depui motiune, in alta sesiune extraordinara vrei sa dezbati motiunea, iar acum ar fi culmea sa se mai… Noua nu ne e frica, daca PSD-ul vrea sa continue procedura, s-o continue, ii asteptam. Pana una-alta, le readuc aminte ca nici macar n-au fost in stare sa asigure cvorumul”. Orban a mentionat ca asteapta o comunicare oficiala a CCR privind decizia luata. „Din informatiile care au razbatut de la Curtea Constitutionala, ei considera ca nu exista conflict juridic, adica nu s-au pronuntat pe fond. (…) Nu este o decizie nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie ca ei au considerat ca nu e conflict ca sa nu se pronunte pe fond”, a sustinut premierul. Curtea Constitutionala a decis ca nu exista conflict juridic Guvern – Parlament pe tema motiunii de cenzura initiata de PSD in sesiunea extraordinara, dar care nu a fost dezbatuta din lipsa de cvorum.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents