Publicat in data de: Friday, 22 May, 2020, 22:26

Jurnalist băgat la închisoare pentru că a publicat o știre greșită despre coronavirus

Share This
Tags

Un jurnalist din Myanmar a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a publicat o ştire incorectă despre un presupus deces cauzat de coronavirus, a anunţat vineri avocatul său, citat de dpa. Zaw Ye Jtet, redactor-şef al site-ului web Dae Pyaw, a fost arestat pe 13 mai, în aceeaşi zi în care a apărut articolul care informa greşit despre moartea unei persoane în provincia Karen din estul ţării. Sentinţa a fost pronunţată miercuri, în baza unui articol din codul penal privind provocarea de “teamă sau îngrijorare în rândul publicului”.  

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

Prevederea respectivă este considerată de critici ca un instrument utilizat de armata şi guvernul din Myanmar pentru a interzice dizidenţa. Avocatul jurnalistului a declarat că acesta intenţionează să facă recurs, deoarece apreciază că acuzaţia este “incorectă”. Oficial, în Myanmar s-au înregistrat doar 199 de cazuri de COVID-19 şi şase decese după infectarea cu coronavirus – bilanţ privit cu scepticism de unii comentatori, care au ajuns la concluzia că situaţia este mai gravă.  

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

  Daniel Bastard, şeful biroului pentru Asia-Pacific al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, susţine că Zaw Ye Htet “încerca să scoată la lumină adevărul din spatele cifrelor oficiale nu prea credibile”.      

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>