Publicat in data de: Tuesday, 15 September, 2020, 22:27

Lucian Bode, după inaugurarea Magistralei M 5: Să dea Dumnezeu să avem suficienţi călători/ Înainte de pandemie aveam 600.000-700.000 călători pe zi, acum avem în jur de 300.000; s-a redus foarte mult în pandemie

Share This
Tags

Lucian Bode a vorbit, marţi seară, la TVR, despre Magistrala M 5 de metrou care a fost inaugurată marţi.

”Capacitatea proiectată de a fi transportaţi călători pe cei 7 km pe această magistrală este de 50.000 călători pe oră, pe sens. Aşadar, să dea Dumnezeu să avem suficienţi călători, pentru că înainte de pandemie aveam 600.000 – 700.000 călători pe zi, călători cu metroul în Bucureşti. Acum avem în jur de 300.000. S-a redus foarte mult în pandemie”, a afirmat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, timpul mediu de aşteptare este de 6 minute.

”Practic, circulă 60 de trenuri în fiecare zi, odată cu intrarea celor 6 trenuri pe Magistrala M5, vor circula în fiecare zi 60 de trenuri. Timpii de aşteptare sunt undeva la şase minute”, a mai airmat Bode.

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre cumpărarea a 13 trenuri noi.

”Dorim să achiziţionăm 13 trenuri noi, special pentru acest proiect. Din  păcate, suntem la Curtea de Apel cu o contestaţie şi aşteptăm rezultatul contestaţiei şi vom avea 13 trenuri noi, achiziţionate pentru acest proiect”, a mai afirmat Bode.

Magistrala M 5 de metrou a fost inaugurată, marţi, în prezenţa preşedintelui Klaus IOhannis, a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Transporturilor.

Oficialii au făcut prima călătorie cu metroul pe noua magistrală.

Linia de metrou s-a deschis deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents