Publicat in data de: Wednesday, 27 June, 2012, 6:34

OTV amendat cu 200.000 de lei din cauza promovării excesive a candidaților PP-DD, în campania electorală

Share This
Tags

CNA a constatat dezechilibre în reflectarea campaniei electorale la postul OTV, unde candidaţii PP DD au avut o prezenţă pe post cu mult mai mare decât a celorlalţi competitori electorali. Astfel, potrivit raportului CNA, reprezentanţii PP DD au fost prezenţi pe post timp de 46 de ore în ultima săptămână de campanie, PDL – 1 oră şi 30 de minute, USL – 38 de minute, PRM – 26 de minute.

Pe întreaga perioadă a campaniei electorale, candidaţii PP DD au fost prezenţi în emisiunile OTV timp de 200 de ore, cei de la PDL – 3 ore şi 20 de minute, USL – 2 ore şi PRM – 26 de minute, informează gandul.info.

Totodată, candidatul Dan Diaconescu a fost prezent pe post pe 9 şi 10 iunie, în ziua în care au avut loc alegerile.

Astfel, CNA a constatat că OTV a încălcat atât Decizia Consiliului privind desfăşurarea campaniei pentru alegerile locale din 2012 în audiovizual, cât şi Legea alegerilor locale.

Propunerea de sancţionare a postului OTV cu amendă de 200.000 de lei a fost făcuta de membrul CNA Valeriu Deacă şi adoptată în unanimitate.

Despre Autor

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>