Publicat in data de: Sunday, 7 March, 2021, 22:27

Politicianul miliardar francez Olivier Dassault a murit duminică într-un accident de elicopter, la vârsta de 69 de ani

Share This
Tags

Dassault era fiul industriaşului miliardar Serge Dassault, al cărui grup construieşte avioanele de luptă Rafale şi deţine publicaţia Le Figaro.

“Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan al industriei, parlamentar, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: în timpul vieţii sale nu a încetat să servească ţara noastră, să îi aprecieze valorile. Moartea sa subită este o mare pierdere. Gândurile noastre se îndreaptă către familia şi persoanele sale dragi”, a scris Macron pe Twitter.

Elicopterul privat s-a prăbuşit duminică după-amiază în Normandia, unde Dassault avea o casă de vacanţă, potrivit unei surse din poliţie.

Deputat al partidului conservator Les Republicains din 2002, Dassault a fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume alături de cei doi fraţi ai săi şi o soră, conform topului bogaţilor lumii realizat de Forbes pentru 2020.

Acesta a renunţat la rolul său în consiliul de administraţie al grupului Dassault din cauza activităţii politice, pentru a evita orice conflict de interese.

Olivier, văzut ca fiind preferatul fondatorului grupului, Marcel, a fost cândva considerat ca favorit să-l succeadă pe Serge la conducerea holdingului de familie, dar funcţia a revenit fostului CEO al Dassault Aviation, Charles Edelstenne.

“Mare tristeţe la ştirea despre dispariţia bruscă a lui Olivier Dassault. Om de afaceri, dar şi fotograf de renume, avea în sânge o pasiune pentru politică, care îşi avea rădăcinile în departamentul său din Oise. Gândurile mele calde se îndreaptă către familia lui. ”

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents