Publicat in data de: Saturday, 23 June, 2018, 22:26

Proiect: 90 de zile fără permis pentru un LIVE pe Facebook la volan

Share This
Tags

Mai mulţi parlamentari spun că astfel de şoferi ar trebui drastic sancţionaţi şi propun suspendarea dreptului a conduce pe o perioadă de 90 de zile

„În acest moment în legislaţia românească avem sancţiuni pentru cei care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc, însă am văzut în ultima vreme cum conducători auto, şoferi inconştienţi au generat accidente rutiere foarte grave, au dus la pierderea de vieţi omeneşti ca urmare a faptului că transmiteau live pe Facebook”, spune Petru Movilă, deputat PMP, inițiatorul legii.

Pe acest şofer melodia de la radio îl prinde atât de tare încât începe să se filmeze în timp ce dansează. Inconştient, ia ambele mâini de pe volan. Cu una ţine telefonul iar cu cealaltă îşi aranjează părul pentru a ieşi cât mai bine în film.

„Pe lângă faptul că ai o mână imobilizată, creierul tău nu se mai concentrează la activitatea de şofat, unde trebuie să fie atent. Creierul uman este făcut în aşa fel încât poate gestiona o singură activitate principală şi nişte activităţi secundare dar care devin reflexe, de exemplu să respiri, să clipeşti, chestii de genul ăsta”, explică Laurenţiu Mandu, trainer în condus defensiv.

„Anul trecut, poliţiştii rutieri au aplicat aproximativ 50.000 de sancţiuni pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil de către şoferi, iar anul acesta în primele 5 luni au fost aplicate 13.000 de astfel de sancţiuni”, declară Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română.

Suspendarea permisului pentru 90 de zile s-ar puta aplica şi pentru cei care au înregistrat clipuri în timp ce şofau şi ulterior le-au postat pe internet. Evident, dacă vor fi depistaţi de autorităţi. Legea urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului.  

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>