Publicat in data de: Thursday, 28 June, 2012, 14:41

Târg de joburi pentru tinerii cu studii în străinătate

Share This
Tags

Târgul are loc la Institutul Bancar Român din Capitală și oferă joburi în domeniile: finanțe, audit, bănci, consultanță, IT, marketing, inginerie, industria auto și telecom, potrivit Adevărul.

Mai multe companii naționale și multinaționale vor oferi locuri de muncă și consultanță în carieră pentru tinerii cu vârsta între 20 și 35 de ani, cu experiență de studiu în străinătate.

Un studiu al LSRS relevă faptul că principalele motive pentru care tinerii cu studii în străinătate nu sunt atrași de un job în România sunt ofertele de muncă neatrăgătoare (pentru 75%) și limitate (pentru 73%), incompatibilitatea studiilor urmate cu piața muncii din România (pentru 41%) și procesele de recrutare anevoioasă (pentru 40%).

Așteptările salariale ale studenților ce urmează cursurile unei facultăți din străinătate variază într-un interval cuprins între mai puțin de 400 de euro și mai mult de 5.000 de euro.

Despre Autor

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>