Publicat in data de: Saturday, 24 October, 2020, 22:26

Un copil de 10 ani, refuzat la ATI în Timișoara: Ni s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri

Share This
Tags

Copilul era internat la spitalul din Arad, iar medicii au luat legătura cu colegii de la Timișoara să vadă dacă îi pot obține acolo un pat pentru ATI. Nu era niciun loc la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a relatat managerul instituției, Cristian Oancea, citat de publicația locală Opinia Timișoarei.  

Orban anunță că evaluează măsura reintroducerii restricțiilor de circulație pe timp de noapte

  „Noi am refuzat un copil de 10 ani şi ni s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri, încerc să atrag atenţia prin ce trecem. O să ajungem să fim nişte actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forța resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile. Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte masca să gândească. Îndemn și eu: haideți să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinții” a declarat managerul Cristian Oancea.   Până la urmă, micuţul a fost transferat de la Arad în altă unitate medicală din Oradea, unde mai erau paturi.  

Dat afară din PSD, Cătălin Rădulescu anunță că va candida la alegeri alături de Șerban Nicolae și Pleșoianu

  Valul nou al pandemiei lovește în plin, iar sistemul sanitar va ceda, a mai spus Oancea.   „Trebuie să ne aşteptăm la săptămâni sub presiune. Sistemul românesc este fragil. Avem câteva spitale de primă linie. Pe paturile de terapie intensivă se dă lupta între viaţă şi moarte. Ne aşteptăm la o luptă dură toamna aceasta. Speram la solidaritate. Valul doi ne va lovi din plin. Sistemul sanitar nu va rezista, noi am făcut omeneşte tot ce este posibil” este de părere managerul spitalului din Timișoara.      

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents