Publicat in data de: Friday, 3 June, 2022, 5:24

BMW caută modalități de a primi exclusiv energie verde pentru fabrica pe care o construiește la Debrecen

Share This
Tags

BMW continuă să caute cea mai bună modalitate pentru a-și îndeplini promisiunea de a construi prima fabrică din lume fără energie din surse fosile în Ungaria. BMW va construi vehiculele sale complet electrice de generație următoare, susținute de structura sa Neue Klasse (Clasa nouă), la uzina din Debrecen, la aproximativ 200 km (124 mile) est de Budapesta, începând cu 2025. Această investiție a fost pierdută de România din cauza unui cumul de factori, printre care sunt incompetența membrilor administrației sau infrastructura precară.

Uzina aflată în construcție, despre care BMW a spus că se va deschide în 2025 va primi toată energia electrică din surse regenerabile, va fi în continuare conectată la rețeaua Ungariei, a declarat Milan Nedeljkovic la o masă rotundă cu presa.

Aproximativ jumătate din producția de energie electrică a Ungariei provine din energie nucleară, potrivit datelor Agenției Internaționale pentru Energie, și aproximativ un sfert din gaze naturale.

BMW va încerca să obțină o proporție „semnificativă” din energia necesară fabricii din Ungaria la fața locului, prin panouri solare, a spus Nedeljkovic, refuzând să comenteze dacă se aștepta ca cifra exactă să fie de peste 50%.

La fel ca alți producători de automobile, BMW s-a angajat să achiziționeze energie 100% verde, dar o mare parte din aceasta este cumpărată sub formă de certificate energetice, care semnalează cererea de surse regenerabile pe piața deschisă, dar nu înseamnă că energie regenerabilă curge în fabricile sale. Acestea sunt doar o găselniță financiară, în niciun caz nu garantează aprovizionarea cu energie verde.

Invazia Ucrainei de către Rusia și creșterea prețurilor la gaz i-au împins pe producătorii de automobile să se uite mai atent la sursele regenerabile directe, în încercarea de a reduce dependența de Rusia și de a reduce expunerea la o oprire bruscă a aprovizionării cu gaz.

BMW a explorat diverse idei pentru stocarea la fața locului a energiei regenerabile, a spus Nedeljkovic, o opțiune fiind bateriile de înaltă tensiune reciclate din mașinile BMW.

Nu se știe încă ce capacitate va avea sistemul de stocare a bateriilor din uzina din Debrecen – unde producătorul de automobile intenționează să producă în jur de 150.000 de unități pe an, față de cele 350.000 pe care le produce la Leipzig.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents