Publicat in data de: Sunday, 2 May, 2021, 22:26

Boris Johnson trebuie să DEMISIONEZE: Marea Britanie are alte standarde

Share This
Tags

Boris Johnson este pus la zid. Premierul Britanic nu mai are nicio șansă în fața conservatorilor care îi cer încă odată demisia.

Anunțul af ost făcut de șeful conservatorilor scoţieni, Douglas Ross. Potrivit AFP, acesta a apreciat duminică  că premierul britanic Boris Johnson ar trebui “cu siguranţă” să demisioneze dacă ancheta privind finanţarea renovării apartamentului pe care Johnson îl ocupă în Downing Street concluzionează că şeful executivului de la Londra a încălcat codul de conduită ministerială, transmite Agerpres.

De menționat este faptul că, cu câteva zile înaintea alegerilor locale din 6 mai, şeful guvernului conservator este implicat în mai multe scandaluri jenante, într-o atmosferă de reglare de conturi cu fostul său consilier Dominic Cummings.

Printre aceste scandaluri se numără şi cel privind renovarea apartamentului pe care Boris Johnson îl ocupă cu logodnica sa Carrie Symonds şi copilul lor în Downing Street, la nr. 11, o anchetă fiind deschisă pe această temă de către comisia electorală.

În ceea ce privește reacția lui Johnson, premierul britanic a dat asigurări că a plătit facturile din propriul buzunar, este acuzat că a recurs la un împrumut nedeclarat din partea unui donator al Partidului Conservator.

De ce Boris Johnson trebuie să DEMISIONEZE

“Cred că oamenii se aşteaptă la cele mai înalte standarde din partea acelora care ocupă cea mai înaltă funcţie în ţară, de aceea cred că oamenii sunt atenţi la anchetele aflate în prezent în desfăşurare şi aşteaptă răspunsuri”, a declarat la BBC şeful conservatorilor scoţieni.

Deși până acum, cota de popularitate a lui Boris Johnson părea puţin afectată de diversele scandaluri, sondajele de presă duminicale relevă o reducere a avantajului pe care conservatorii îl au în faţa laburiştilor.

Totuși, premierul britanic nu vrea să cedeze. Duminică, Boris Johnson a publicat un editorial în cotidianul Mail on Sunday pentru a se lăuda cu acţiunea sa în domeniul luptei împotriva delincvenţei, îndeosebi în ceea ce priveşte flagelul furtului de câini în timpul pandemiei, şi pentru a-şi exprima încrederea în relansarea în viitorul apropiat a economiei britanice.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents