Publicat in data de: Wednesday, 24 November, 2021, 22:30

CEO-ul Orange Stephane Richard, condamnat pentru corupţie de către o curte de apel din Franţa; Richard ar urma să îşi prezinte demisia, potrivit unei surse

Share This
Tags

Cazul se referă la o sumă de 400 de milioane de euro plătită de statul francez în 2008 defunctului magnat francez Bernard Tapie.

La momentul respectiv, Richard era secretar general al ministrului de Finanţe Christine Lagarde, care conduce în prezent Banca Centrală Europeană (BCE). Lagarde a fost condamnată în 2016 pentru neglijenţă în acest caz.

Două surse au declarat separat că Richard, care este şi preşedinte al Orange, va rămâne probabil în funcţie, interimar, până când comapnia va căuta înlocuitori.

Richard a declarat anterior, într-un comunicat, că bourd-ul va decide dacă el îşi va păstra funcţia.

El a spus că verdictul, care l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, ”este profund nedrept” şi că va face apel.

”Îmi pun demisia la dispoziţia consiliului de administraţie al Orange”, a spus Richard, care a fost achitat într-un prim proces.

Şedinţa consiliului de administraţie a Orange a început la 17:00 GMT (19:00 ora României).

Două surse apropiate subiectului au spus că i-ar fi dificil lui Richard, care a negat orice faptă greşită, să-şi păstreze locul de muncă.

Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a spus în repetate rânduri că poziţia guvernului este că şefii companiilor de stat ar trebui să renunţe la funcţii dacă sunt condamnaţi pentru o faptă penală.

Un comunicat al Ministerului de Finanţe a luat notă despre acest verdict şi a arătat că instituţia acordă o atenţie deosebită bunei funcţionări a companiei.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents