Publicat in data de: Sunday, 2 October, 2022, 11:51

Chinezii de la Geely au preluat 7,6% dintre acțiunile Aston Martin

Share This
Tags

Aston Martin Vulcan

Chinezii de la Geely, care dețin Volvo și Lotus, au preluat un pachet de acțiuni ale producătorului auto britanic Aston Martin. Geely a cumpărat 7,6% dintre acțiunile Aston Martin.

Potrivit Automotive News Europe, achiziția este o mișcare a lui Li Shufu, proprietarul miliardar al lui Geely, de a-și extinde imperiul auto. Geely deține, de asemenea, Volvo și Lotus Cars și are o participație în Daimler.

„Așteptăm cu nerăbdare să explorăm oportunități potențiale de angajare și colaborare cu Aston Martin, în timp ce aceasta continuă să-și execute strategia de a obține o creștere durabilă pe termen lung și o profitabilitate crescută”, a declarat CEO-ul Grupului Geely, Donghui Li, într-o declarație vineri.

Geely nu a furnizat o valoare a tranzacției. Pe baza prețului de închidere al acțiunilor Aston Martin pe 28 septembrie, miza este evaluată la 7,55 miliarde de lire sterline (8,39 miliarde de dolari).

Aston Martin a mai spus vineri că a finalizat o majorare de capital de 654 de milioane de lire sterline pentru a-și reduce datoria și pentru a investi în noi modele.

Geely și-a arătat anterior interesul să cumpere o participație la Aston Martin, dar discuțiile cu producătorul auto nu au avut succes.

Rapoartele anterioare au spus că Geely este interesat de partajarea tehnologiei cu Lotus.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents