Publicat in data de: Saturday, 20 November, 2021, 22:27

Cum să pregătești mașina pentru iarnă: 7 lucruri pe care să le faci înainte să dea înghețul

Share This
Tags

Se apropie iarna, iar mașinile trebuie să fie pregătite pentru a evita probleme majore în trafic sau chiar tragedii. Cum să pregătești mașina pentru iarnă? Iată 10 lucruri pe care să le faci înainte să dea înghețul.

În primul rând asigură-te că ai achiziționat deja anvelopele de iarnă. Vremea este imprevizibilă, așa că nu se știe niciodată când se va depune poleiul. De asemenea, nu risca să iei o amendă în trafic dacă nu ai mașina dotată cu astfel de anvelope.

Al doilea lucru luat în calcul este antigelul care  joacă un rol foarte important pe perioada iernii, deoarece nu lasă fluidele să inghețe. Verifică densitatea acestui lichid și în cazul în care nu este cea potrivită, completează până totul este în regulă.

Cum să pregătești mașina pentru iarnă: 7 lucruri pe care să le faci înainte să dea înghețul

Verifică instalația de climatizare, care este foarte importantă pe timp de iarnă. Dacă are probleme, aceasta poate să ducă la consumul foarte rapid al bateriei. Ține cont de faptul că ai nevoie de o vedere bună în timpul condusului, dar și de o temperatură optimă în mașină.

Nu uita că în perioada iernii, ștergatoarele de parbriz sunt adevărate victime ale gheții. Este bine să te asiguri că nu ai ștergătoarele blocate, deoarece în caz contrar, poți distruge motorul electric.

Asigură-te că înainte să înceapă iarna di toate punctele de vedere trebuie să înlocuiești toate consumabilele de mașină, începând cu filtrele de benzină sau motorină și terminând cu antigelul și uleiul de motor.

Cum să pregătești mașina pentru iarnă: 7 lucruri pe care să le faci înainte să dea înghețul

Frâna de mână nu trebuie să stea ridicată! Dacă temperaturile sunt scăzute, frâna de mână nu trebuie sa fie folosită, deoarece există riscul de blocare a sa. Este suficient să lași mașina în viteză, în treapta 1 sau în treapta a 2-a și să ai grijă să nu o pui chiar în pantă.

Verifică de două ori încuietoarele mașinii. Este posibil ca de la îngheț acestea să nu mai răspundă comenzilor și riști să nu mai poți intra în mașină.

 

 

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents