Publicat in data de: Thursday, 28 June, 2012, 4:18

Doar 20 km din Centura Capitalei au fost reabilitați în ultimii cinci ani

Share This
Tags

Doar 20 km din şoseaua de cen­tură a Capitalei au fost mo­der­nizaţi în cinci ani de lucrări, un interval în care bugetul Trans­por­tu­rilor a depăşit 12 mld. euro, iar proiecte similare din alte oraşe ale ţării în valoare de câteva sute de milioane de euro sunt funcţionale, scrie Ziarul Financiar.

În acest interval pe şoseaua de cen­tură a Capitalei, un drum de 72 km, statul a chel­tuit aproape 90 mil. euro pentru lucrări de mo­der­ni­zare, conform Companiei Naţio­nale de Au­tos­trăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

O analiză a revistei Business Construct pe baza datelor CNADNR arată că de la începutul lui 2011 şi până în prezent trei oraşe din România au primit mai mulţi bani decât Bucureştiul pentru şo­sea­ua de centură: Suceava este cel mai mare beneficiar, cu peste 26 mil. euro de la buget, ur­mat de Iaşi cu circa 24 mil. euro, şi Cluj cu cir­ca 23 mil. euro.

Pe lo­cul al patrulea, Ca­pitala a primit 16,5 mil. euro. Autorităţile abordează centura “din aproape în aproape”, dar finalizarea este în continuare în­de­părtată, iar conectarea celor două autostrăzi A2, dinspre Constanţa, şi A1, spre Piteşti, durează în prezent mai multe ore.

La cinci ani de la începerea lucrărilor de reabi­litare, doar 30% din ruta ocolitoare a Bucu­reş­tiului poate fi comparată cu cea a altor oraşe din ţară, iar o mare problemă este legată de faptul că o bună parte din intersecţiile dintre centură şi cele 18 dru­muri prin care se poate ieşi din Bucureşti sunt “gâtuite” în lipsa unor pasaje care să faciliteze accesul spre localităţi precum Cernica sau Domneşti, arată reportajul Business Construct. În acelaşi timp, în special pe zona de sud a centurii, şoseaua este încă traversată de şapte-opt căi ferate dezafectate ce du­ceau pe vremuri înspre curţile unor depozite sau fa­brici, care astăzi nu mai folosesc nimănui.

Integral, în Ziarul Financiar.

Despre Autor

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents