Publicat in data de: Tuesday, 17 May, 2022, 10:25

Ford a semnat, alături de 27 companii, un apel către UE, care susține ca toate mașinile noi să aibă emisii zero din 2035

Share This
Tags

Ford Europa împreună cu 27 de companii au semnat un apel către Uniunea Europeană (UE) pentru a se asigura că toate mașinile și vehiculele comerciale noi din Europa au emisii zero începând cu 2035 și pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare.

Într-o scrisoare comună trimisă astăzi legislatorilor UE, semnatarii insistă că eliminarea de pe drumuri a vehiculelor care ard combustibili fosili este imperativă pentru ca Europa să-și atingă obiectivul de zero emisii până în 2050. Aceasta include adoptarea unei legislații care stabilește standarde și un calendar clar de urmat pentru industrie și furnizori, pentru a asigura tranziția la vehiculele electrice.

„La Ford Europa credem că libertatea de mișcare merge mână în mână cu grija pentru planeta noastră și pentru fiecare individ”, a declarat Stuart Rowley, președinte, Ford Europa. „De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero până în 2035. Pentru a realiza acest obiectiv cu succes, factorii de decizie din UE trebuie, de asemenea, să stabilească obiective naționale obligatorii pentru o infrastructură de încărcare electrică fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice.”

Pentru a coincide cu acest apel, Rowley va lua parte pe 18 mai la European Car Climate Summit, găzduit de grupul de companii Transport and Environment, în calitate de membru al panelului care discută momentul potrivit pentru ca întreprinderile, muncitorii și consumatorii să treacă la mobilitate electrică.

Factorii de decizie din UE decid în prezent cu privire la noi reguli privind mașinile eco, în urma unei propuneri a Comisiei UE – susținută de semnatari – conform căreia numai mașinile și autovehiculele comerciale noi cu emisii zero pot fi vândute în întreaga UE începând cu 2035. Parlamentul European și guvernele UE își vor decide pozițiile în iunie, legea finală urmând să fie adoptată în toamnă.

Ford Europa pregătește o nouă generație de șapte vehicule de pasageri și vehicule comerciale, complet electrice, complet conectate, care vor veni în Europa până în 2024.

De asemenea, tToată energia electrică livrată către fabricile companiei din Europa este deja 100% regenerabilă. Producția planificată de vehicule electrice în Köln, Germania, este așteptată să fie de 1,2 milioane de vehicule pe parcursul a șase ani, cu o investiție totală în produs de 2 miliarde de dolari, contribuind la livrarea mai multor vehicule electrice clienților din Europa.

Rețeaua de încărcare BlueOval a Ford are peste 300.000 de puncte de încărcare în Europa, în timp ce pentru angajații Ford, 1.000 de stații de încărcare vor fi adăugate până în 2023. Compania face parte din RouteZero, o coaliție globală care lucrează pentru atingerea obiectivului de a avea 100% vehicule complet electrice la nivel global până în 2040.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents