Publicat in data de: Sunday, 17 July, 2022, 6:20

Înmatriculările auto din Europa, la cel mai scăzut nivel din 1996. Dacia e printre câștigătorii pieței

Share This
Tags

Europa a înregistrat cel mai mic număr de înmatriculări de mașini noi de pasageri în luna iunie a acestui an din 1996, cu puțin peste 1,06 milioane de vehicule, unii producători de mașini observând o scădere a vânzărilor cu aproape 50%, au arătat vineri datele de la Asociația Auto Europei (ACEA). Dacia a rămas printre puținii producători care au înregistrat creștere a înmatriculărilor.

Grupul Volkswagen a înregistrat vânzări cu aproape un sfert mai slabe decât în ​​iunie anul trecut. Stellantis a înregistrat cea mai mare scădere de până acum, de 22,5%.

Printre mărcile cu cele mai slabe înmatriculări, Volvo a scăzut cu 47,9% în iunie și cu 28,5% în prima jumătate a anului, în timp ce Jaguar Land Group a înregistrat o scădere mai mică în iunie, cu 13,2%, dar cel mai puternic lovit din acest an până acum la 34,7%.

Doar Dacia și Alpine din grupul Renault, Alfa Romeo, parte a Stellantis și Porsche din grupul Volkswagen au înregistrat creșteri ale înmatriculărilor.

Inflația, blocajele lanțului de aprovizionare, creșterea cazurilor de coronavirus în unele țări și o penurie continuă de cipuri sunt doar câteva dintre problemele care afectează industria auto din regiune, care a înregistrat acum 12 luni consecutive de scădere.

Principalii producători de automobile, de la BMW la Stellantis, au raportat în ultimele săptămâni o scădere a vânzărilor la nivel global, înaintea rezultatelor din al doilea trimestru de la sfârșitul acestei luni.

Toate cele patru piețe majore ale Uniunii Europene – Spania, Italia, Germania și Franța – au raportat o scădere a înmatriculărilor de mașini.

Piața românească, deși scade cu 6,6% în iunie, rămâne pe plus cu 23,1% în prima jumătate a anului.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents