Publicat in data de: Friday, 16 April, 2021, 22:27

La ce interval se realizează ITP-ul la service și ce cost are 

Share This
Tags

ITP-ul este cel mai important atunci când circulăm pe drumul public, iar lipsa lui duce la sancțiuni, dar și la reținerea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare. Astfel, este bine ca toți șoferii să știe la ce interval se realizează ITP-ul la service și ce cost are.

În cazul mașinilor noi, șoferii nu trebuie să își facă griji. ITP-ul se face odată la trei ani. De cealaltă parte, mașinile cu o vechime de până la 12 ani, vor avea nevoie de refacerea ITP-ului la doi ani, pe când cele mai vechi de 12 ani, în fiecare an, arată Codul Rutier. 

Ce cost are ITP-ul 

În ceea ce privește prețul Inspecției Tehnice Periodice, șoferii vor scoate din buzunar sume cuprinse între 80 şi 150 de lei, în funcţie de staţia de verificare şi de tipul autovehiculului, însă nu mai mult de atât.

Înainte de a se prezenta la ITP însă, șoferii trebuie să fie siguri că au toate actele necesare pentru realizarea acestuia. Ele sunt următoarele:

  • Carte de identitate a vehiculului (CIV) in original sau copie conform cu originalul eliberata de leasing sau de banca in cazul persoanelor juridice;
  • Certificat inmatriculare in original;
  • Asigurare obligatorie (RCA) valabila;
  • BI/CI a persoanei care se prezinta cu vehiculul.

Este recomandat ca îniante de a efectua ITP-ul mașinii să o duceți la service în cazul în care observați anumite nereguli, în caz contrar, v-ați putea trezi că mașina dumneavoastră nu va reuși să treacă această inspecție.

Totuși, este de menționat faptul că, în funcție de gravitatea defectelor care sunt cosntatate în cadrul ITP-ului, unele autovehicule trec și altele nu.

În general, defectele minore sunt trecute cu vederea, însă în cazul în care autoturismul prezintă defecte grave, șoferul trebuie să le repare în termen de maximum 30 de zile, întorcându-se apoi pentru reefectuarea ITP-ului.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents