Publicat in data de: Thursday, 11 February, 2021, 18:44

România a trecut pragul de un milion de doze de vaccin anti-COVID administrate

Share This
Tags

România a trecut pragul de un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate, de la începutul campaniei de imunizare. Deși mulți români s-au arătat reticenți în ceea ce privește vaccinarea, platforma de programări a fost luată cu asalt, lipsa vaccinurilor făcând ca numărul persoanelor imunizate să nu fie unul mai ridicat.

România a trecut pragul de 330.000 de persoane care au făcut rapelul

Peste 330.000 de persoane au făcut și rapelul. Ieri s-au reluat şi înscrierile pe platforma specială, iar în 24 de ore peste 100.000 de persoane și-au făcut programare pentru vaccinare cu serul AstraZeneca.

Peste 38.000 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore, cele mai multe – aproape 35.000 – au fost în rapeluri cu serul Pfizer. După ce le 1.009.421 de doze administrate în total de la începutul campaniei, doar 2.685 de persoane au avut reacții adverse minore.

A început vaccinarea cu serul Mondena și AstraZeneca

De vinerea trecută s-a început vaccinarea și cu serul Moderna, din care au fost administrate până acum aproape 48.000 de doze, iar de luni începe și folosirea serului AstraZeneca. În primele opt ore de la deschiderea noii sesiuni de programare, ieri dimineață, peste 80.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare cu acest ultim sur.

Media programărilor din ultimele 24 de ore a fost de aproape 4.500 pe oră. În Capitală, la această oră, mai sunt doar șase locuri disponibile, iar în județul Ilfov doar unul. În alte șapte județe mai sunt doar câteva sute de locuri.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări până la data de 11 aprilie. Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național au fost deschise 180 de cabinete noi, dintre care 22 în Capitală.

Articolul România a trecut pragul de un milion de doze de vaccin anti-COVID administrate apare prima dată în Evz Monden.

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents