Publicat in data de: Wednesday, 16 June, 2021, 15:41

Samsung Neo QLED QE75N95 – cea mai bună imagine pentru meciurile de la Euro 2020

Share This
Tags

Samsung-Neo-QLED-QE75N95-1

A început Campionatul European de Fotbal 2020! Desigur, pandemia a împins meciurile în 2021, dar acum nu mai contează. Mai ales că amânarea are și părți bune: putem urmări meciurile, ca și Olimpiada de la Tokyo, pe ultima gamă de televizoare de la Samsung, Neo QLED.

Am văzut ultima gamă prezentată live, într-un eveniment dominat de restricțiile impuse de pandemie. Partea bună a a fost că am putut discuta singur cu reprezentanții Samsung și am înțeles care sunt funcțiile noi ale televizoarelor și ce face fiecare. Dar am avut ulterior și ocazia să testez unul dintre televizoare și m-am convins și mai mult de ce înseamnă un tv în 2021.

Primul fapt interesant a fost că m-am ales cu unul dintre cele mai mari din gamă, de 75 de inci, adică 190 centimetri. Mare, mult peste televizorul meu de 45 de inci. Pentru o cameră de zi dintr-un apartament normal, 75 de inci pare imens, mult prea mare. Dar după ce te obișnuiești cu el (presupunând și că ai găsit o modalitate de a plasa televizorul astfel încât să nu pară că domină toată încăperea), nu mai este chiar așa de mare.

Problema este că televizorul de 45 pare cam mic acum; obișnuința cu diagonale mai mari se face foarte ușor. Sigur, dacă aș avea de ales, probabil m-aș opri la un model de 55 sau 65 de inci, care s-ar integra mai ușor cu mobilierul pe care îl am deja.

Experiență vizuală

Samsung Neo QLED QE75N95 este un pic diferit de tot ce te-ai aștepta. Pe lângă toate funcțiile cu care vine în plus, (gaming de cea mai înaltă calitate și extensie de la distanță a computerului de lucru) televizorul oferă o experiență de vizionare excelentă. Se poate întrezări un pic viitorul, având în vedere rezoluția, cu un upscaling la 4k de la full HD. Sau 4K direct, cum sunt cele două canale din grila Digi.

Am avut ocazia să văd finalele UEFA League și Champions League în 4k și pot să spun că imaginea m-a dat pe spate. Plus dimensiunea, pe care în mod normal o regăsești atunci când folosești un proiector, nu un televizor. Culorile pot fi setate după propria dorință dacă nu vă place modulul standard de al televizorului. Personal nu am avut nevoie, am fost foarte mulțumit de ce oferă în standard produsul.

Samsung Neo QLED vine cu tehnologia proprie producătorului Quantum Mini Led, bazată pe LED-uri de 40 de ori mai mici decât cele convenționale. Tehnologia utilizează micro-straturi, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri, pentru a forma imaginea.

Singura problemă este la canalele care nu sunt full hd. Dacă la cele hd upscallingul își face treaba și imaginea rămâne „crystal clear”, cele care nu sunt hd rămân un pic neclare. Este o problemă care apare la orice televizor de la full hd în sus, indiferent de dimensiuni și tehnologie. Dar probabil că nu va mai trece mult timp până când vom vedea doar canale hd în grila operatorilor.

De aceea am și pomenit de viitor. E bine să fii deja pregătit pentru lansarea a tot mai multe canale cu rezoluție 4K și să poți viziona cu clipuri sau filme cu rezoluție 4K, cum sunt deja pe Youtube sau cum sunt cele filmate de telefoanele de top.

User experience

Băieții de la Samsung au instalat televizorul atunci când l-au adus, dar pot să spun că instalarea nu este mai dificilă decât la orice alt televizor. Sigur, ai nevoie de ajutor când îl pui pe poziție, pentru că este destul de greu, dar instalarea televizorului și a cutiei Slim One Connect este intuitivă. Inclusiv conectarea cu un sound bar.

Neo QLED oferă și Smart Trainer și Ambient Mode, pe lângă Gaming și modul de lucru. Smart trainer nu am apucat să îl folosesc pentru că nu sunt nici pasionat și nu am nici prea mult timp disponibil. În schimb, Ambient Mode este excelent și pentru momentele în care stai în cameră și faci altceva decât să te uiți la televizor. Am rulat mai multe fotografii, atât personale, cât și peisaje, și am încercat și funcția de „tablou”.

Object Tracking Sound recunoaște automat mediul în care se află și adaptează sunetul conform camerei. Este foarte utilă în filme, unde simți cum se „plimbă” sunetul împreună cu imaginea.

De altfel, sunetul este este foarte clar și puternic, nu l-am dus până la maxim pentru că nu am simțit niciodată nevoia. Poți da liniștit o petrecere doar cu sunetul televizorului dacă ai nevoie, chiar dacă basul nu este foarte profund.

Navigarea prin meniu este rapidă, scrierea din telecomandă.. ca scrierea din telecomandă. Dar ușor de înțeles și de intuit. Meniul, zic. Oricum, televizorul este mai mult computer acum, având în vedere sistemul de operare Tyzen și aplicațiile preinstalate de streaming. Și funcțiile pentru modul de lucru.

Telecomanda este mică, excelentă, fără baterii. Interesant este că televizorul permite și utilizarea telecomenzii mele vechi, pentru care deschide meniuri ce nu sunt disponibile instant cu cea nouă și fără butoane. Dar după ce te obișnuiești, nu mai ai nevoie de altceva.

Concluzii

Televizoarele se schimbă și noi ne obișnuim cu diagonale tot mai mari și imagini tot mai bune. Iar pentru utilizatorii din urban, în principal cei tineri, aplicațiile de streaming sunt deja obligatorii.

Perioada de utilizare rămâne la noi mai mare de cinci ani, undeva la 6-7 ani sau chiar mai mult. Dar atunci când se achiziționează un tv nou, se merge către unul smart și cu dimensiune de cel puțin 100 de cm. De altfel, a crescut și media de preț, până la 1.000 – 1.200 de lei.

Samsung Neo QLED QE75N95 costă, evident, mai mult, ajunge la 17.500 lei în magazin. Adică aproximativ 3.500 de euro, ceea ce e destul de puțin comparativ cu modelele de vârf din anii trecuți. Am participat la lansări de televizoare care costau peste 10.000 de euro la lansare și am văzut și cum se ieftinesc de la an la an produsele de vârf, chiar dacă vin cu funcții complet noi.

De altfel, un model Neo QLED de 55 de inci costă 10.000 de lei, ceea ce pentru un model din gama de vârf este decent.

În concluzie: dacă doriți să vedeți meciurile Euro 2020 și evenimentele din Olimpiada de la Tokyo la cea mai înaltă calitate, merită să luați în calcul un Neo QLED. Aveți însă grijă să va adaptați mediul din cameră la noul tv.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents