Publicat in data de: Thursday, 14 January, 2016, 19:51

Seful guvernului catalan a refuzat sa jure supunere regelui Spaniei

Share This
Tags

El a refuzat de asemenea să depună jurământul de învestitură pe Constituția spaniolă, promițând în schimb să servească poporul catalan, în cadrul ceremoniei care a avut loc marți la Madrid.

catalunya-barca


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puigdemont s-a angajat să susțină în continuare încercarea de obținere a independenței de către cea mai puternică regiune din punct de vedere economic din Spania, însă guvernul național de la Madrid a precizat că nu va permite în nicio circumstanță secesiunea Cataloniei. Separatiștii au spus că și-ar dori să declare independența față de Spania în următoarele 18 luni. Guvernul central spaniol a anunțat că verifică ce opțiuni juridice are la dispoziție pentru a contesta validitatea jurământului. “Legile trebuie respectate”, a declarat miercuri presei vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria. “Cel care crede că este deasupra legii va avea probleme”, a adăugat el.

Despre Autor

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents