Publicat in data de: Friday, 3 June, 2022, 6:16

Sindicatele germane se opun ideii lui Elon Musk asupra necesității revenirii totale la birou

Share This
Tags

Elon Musk

Tesla Model X
Tesla Model X

Cum Elon Musk impune ca personalul Tesla să înceteze să discute la telefon și să se întoarcă la birou a stârnit reacția celui mai mare sindicat din Germania. Directorul executiv al Tesla a intrat în dezbaterea despre viitorul muncii spunând personalului producătorului de mașini electrice că trebuie să se întoarcă la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail văzut de Reuters.

Sindicatul IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen, unde se află fabrica Tesla, a declarat că va sprijini orice angajat care se opune ultimatumului lui Musk. Tesla are aproximativ 4.000 de angajați în Germania și intenționează să extindă forța de muncă la 12.000.

„Cine nu este de acord cu astfel de revendicări unilaterale și dorește să le stea împotrivă, are puterea sindicatelor în spatele lor în Germania, conform legii”, a declarat Birgit Dietze, liderul districtual al IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen.

Angajații de la fabrica Tesla din Gruenheide, Germania, au ales 19 persoane în primul consiliu al muncitorilor în februarie, deosebind fabrica de altele conduse de producătorul de automobile din Statele Unite și din alte părți, care nu au reprezentare sindicală, pentru că Musk a rezistat cu înverșunare.

Unii dintre lucrători fac parte din IG Metall, care reprezintă lucrătorii din companiile de automobile și din alte sectoare industriale.

În Germania, în prezent, nu există legi care să stipuleze dreptul de a lucra de acasă, dar ministerul muncii lucrează la politici care ar spori flexibilitatea pentru lucrători. Mulți angajatori mari, inclusiv producătorii de automobile, au adoptat deja modele de lucru hibride în urma pandemiei de coronavirus, care a forțat companiile să trimită personalul acasă la muncă.

„Avem o viziune fundamental diferită asupra creării unui mediu de lucru atractiv și susținem împuternicirea și responsabilitatea personală în echipele noastre pentru a echilibra raportul dintre munca mobilă și cea în persoană”, a declarat Gunnar Kilian, membru responsabil pentru resurse umane al consiliului Volkswagen.

Și producătorii de mașini de lux BMW și Mercedes-Benz s-aua opus ideii lui Musk.

„Lucrul hibrid este modelul de lucru al viitorului… sunt posibile diferite forme, de la prezența completă până la lucrul predominant la distanță”, a spus un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz.

Musk, care a contribuit la schimbarea sectorului auto tradițional către un viitor complet electric, devenind cel mai bogat om din lume în proces, a atacat, la rândul său, companiile care nu cer ca personalul să revină înapoi la birou cu normă întreagă.

„Există, desigur, companii care nu solicită acest lucru, dar când a fost ultima dată când au livrat un produs nou grozav? A trecut ceva timp”, a scris Musk în e-mail.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents