Publicat in data de: Thursday, 22 September, 2022, 8:12

Topolinski a câștigat definitiv procesul cu AAAS pentru Aversa. La anul va demara proiectul Skylight Residence pe cele 9 hectare ale fostei fabrici

Share This
Tags

Skylight Residence, dezvoltator imobiliar deținut de familia de investitori Topolinski, a câștigat ultimul apel împotriva Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) în cazul privatizării Aversa, după ce Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul a îndeplinit toate obligațiile impuse prin licitația desfășurată în septembrie 2013.

„Este o decizie monumentală pentru noi, la capătul unei lupte care a durat 9 ani, timp în care am învins AAAS în instanță de 21 de ori”, spune Michael Topolinski. „Probabil că nu mulți investitori străini ar fi dat dovadă de atâta determinare, curaj și tărie pentru a-și susține cauza, însă familia noastră rămâne dedicată principiilor etice de business și luptei împotriva corupției sistemice. Suntem bucuroși că instanțele din România ne-au făcut dreptate, deoarece de-a lungul anilor am fost în mod constant ținta acuzațiilor false și nefondate, a jurnalismului părtinitor și manipulării opiniei publice de către un sistem corupt.”

Interesant e că AAAS s-a răzgândit și a încercat să blocheze tranzacția pentru Aversa chiar imediat după ce o vânduse lui Topolinski în 2013, iar procesul s-a prelungit.

Dezvoltatorul imobiliar va prelua acum proprietatea terenului de 97.000 mp, intenționând să demareze lucrările de construcție a proiectului cu utilizare mixtă Skylight Residence în 2023.

„SkyLight Residence este un proiect sustenabil de peste 500 de milioane de euro care va transforma pentru totdeauna zona Obor și viața rezidenților săi. De prea mulți ani, acest cartier a fost obligat să trăiască în preajma unor clădiri în stare avansată de degradare, care puneau în pericol siguranța și sănătatea oamenilor. Odată obținută autorizația de demolare, a trebuit să ne mișcăm rapid, deoarece două rapoarte realizate de ingineri experți au concluzionat că aceste clădiri aflate în stare avansată de degradare s-ar putea prăbuși oricând peste Ziduri Mosi, așa că trebuiau demolate de urgență. Până acum, am investit aproximativ 500.000 de euro în lucrări de demolare și curățarea zonei în vederea pregătirii pentru demararea lucrărilor de construcție, spune și Tyler Topolinski.

Conceput pentru segmentul mediu și premium de piață, SkyLight Residence este un proiect sustenabil creat în conformitate cu standardul de excelență BREEAM care certifică proiectele verzi. Proiectul cu utilizare mixtă va cuprinde peste 35% din teren organizat ca spații verzi (comparativ cu procentul minim impus de 30%), peste 2.200 de apartamente, 89.000 mp de spații de birouri organizate în forma unui campus IT și 8.540 mp suprafață de vânzare în cadrul spațiilor comerciale.

Spațiile verzi vor include 5 parcuri private cu piscine, piste de alergare, zone de lectură, parcuri pentru câini și spații de întâlnire.

Pentru a răspunde nevoilor Primăriei și locuitorilor din Sectorul 2, InteRo va include în proiectul său o școală primară cu o capacitate de 250 de locuri pentru elevi, trei grădinițe (cu o capacitate totală de 150 de locuri pentru copii) și trei creșe (de asemenea pentru 150 de copii).

De asemenea, familia Topolinski a fost de acord să doneze administrației locale străzi în valoare de

12 milioane de euro pe care le va construi în cadrul proiectului SkyLight. Totodată, bugetul Primăriei va beneficia de impozite anuale în sumă de aproximativ 15 milioane lei ca urmare a realizării proiectului, sumă ce va asigura un sprijin financiar important pentru noi investiții în Sectorul 2.

Un beneficiu suplimentar pentru comunitatea locală va fi dezvoltarea parcului central în suprafață de 8.000 mp care va face legătura dintre Parcul Bucur Obor și un nou parc de 3 hectare propus a fi amenajat odată cu revitalizarea zonei CFR. De asemenea, InteRo s-a angajat să planteze 1.000 de copaci de mari dimensiuni în zonă.

InteRo, compania deținută de familia Topolinski, are mai multe tranzacții la activ, printre care se află achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când au vândut jumătate din fosta platformă Textila Dacia către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

Recent, InteRo Property Development a devenit primul dezvoltator imobiliar din România care a implementat soluția digitală Bright Spaces pentru întregul său portofoliu rezidențial, care include în prezent o suprafață totală construită de aproape 480.000 mp (inclusiv 204.000 mp de spații de birouri și 2.788 de apartamente).

Portofoliul InteRo Property Development

  • NorthLight Residence. Situat în mijlocul naturii în Nord-Estul Bucureștiului, proiectul se întinde pe 13.000 mp și include un total de 110 apartamente premium cu vedere excepțională spre lac, 4.000 mp de spații verzi, locuri de joacă și o piscină de 320 mp.
  • New Confort City. Situat în sud-estul Bucureștiului, proiectul de 280 de apartamente va beneficia și de o zonă verde unică, atât de necesară pentru comunitate.
  • SkyLight Residence. Situat în zona centrală a orașului (zona Obor), proiectul mixt de 10 hectare va oferi la finalizare o suprafață totală de 89.000 mp spații de birouri și 270.000 mp de locuințe.
  • Proiectul Bucurestii Noi a fost conceput ca un campus IT prietenos cu mediul, cu tehnologie de ultimă generație, care va fi dezvoltat pe un teren de 5,2 hectare conectat la stația de metrou Jiului. Proiectul integrat va avea 7 clădiri de birouri cu o suprafață totală de 197.000 mp (93.000 mp urmând a fi dezvoltate de Skanska Property România, iar restul de InteRo Property Development).
  • Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux al dezvoltatorului, cu aproximativ 160 apartamente, ce va fi amplasat într-o zonă exclusivistă din Pajura, în nordul Bucureștiului. InteRo are un PUZ, a ales un arhitect și a revizuit proiectul, lucrările de construcție fiind programate să înceapă în T1 2023.
  • SunLight Residence este situat în Tunari și va include 270 de apartamente de 3 și 2 camere. Rezidenții vor beneficia de o accesibilă și binevenită evadare din oraș și zona comercială, pentru un stil de viață confortabil și facil.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents