Publicat in data de: Sunday, 29 May, 2022, 9:34

Un consorțiu condus de Volkswagen are aprobarea autorităților europene antitrust pentru preluarea Europcar, activ și în România

Share This
Tags

VW T-ROC, Geneva Motor Show

Autoritățile europene de reglementare antitrust au aprobat necondiționat oferta unui consorțiu condus de Volkswagen pentru preluarea firmei de închirieri auto Europcar, activă și în România, a anunțat miercuri Volkswagen.

Autoritatea de reglementare a pieței bursiere din Franța, AMF, a stabilit data de 10 iunie ca sfârșitul perioadei inițiale de acceptare pentru ca investitorii să îș vândă acțiunile. Dacă nu sunt suficienți investitori, perioada poate fi prelungită cu încă 10 zile, a spus Volkswagen.

Volkswagen, împreună cu partenerii săi din consorțiu, managerul de active Attestor Limited și grupul olandez de mobilitate Pon Holdings BV, oferă 0,5 euro pe acțiune pentru Europcar, și încă 0,01 euro pe acțiune dacă 90% dintre acționari acceptă oferta.

Investitori care reprezintă 68% dintre acțiunile Europcar au fost deja de acord să își vândă acțiunile, ceea ce ar da consorțiului controlul asupra grupului de închiriere de mașini în conformitate cu legile franceze privind preluarea.

Consorțiul vizează o retragere pentru a-i oferi o pârghie mai mare pentru luarea deciziilor strategice, dar depășirea pragului de 90% nu este esențială, a declarat Christian Dahlheim, directorul executiv al Volkswagen Financial Services, pentru Reuters.

„Suntem în favoarea unei retrageri, dar nu este vitală. Putem lua toate deciziile de afaceri cu cei 68% din consorțiu”, a spus Dahlheim. „Credem că car-sharing-ul este important din punctul de vedere al clienților, dar poate fi operat profitabil doar atunci când vine în completarea unei afaceri de închiriere de mașini”.

El a spus că Europcar ar avea nevoie de câteva sute de milioane de euro în investiții pentru a-și moderniza infrastructura IT, finanțată prin fluxul de numerar propriu al companiei de închirieri auto.

Strategia 2030 a Volkswagen anunțată anul trecut anticipează că software-ul și serviciile vor stimula creșterea pe piața globală de automobile, despre care se estimează că se va dubla valoarea până la 5 trilioane de euro până la sfârșitul deceniului.

Sursa: BusinessCover.ro

Despre Autor

- ofera cititorilor de presa online informatii locale din Bucuresti, business local, lifestyle urban, evenimente.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Limetorrents